iPhone 3GS ja iOS 6 
20.09.12, 08:00 - Ohjelmat
Applen uusin iOS 6 on laitettu jakeluun. Itsellä hyvin kolme vuotta palvellut 3GS sai päivityksen eilen illalla. Käytännössä mitään mullistavaa en ole päivityksestä löytänyt.

Asennus itsessään kesti reilun puoli tuntia latauksineen ja oli varsin vaivaton asentaa. Twiittaaminen onnistuu nyt suoraan ylävalikon kautta ja kameran kuvat saa jaettua helposti kavereille Photo Stream -palvelulla. Lisäksi kuvien jakaminen Facebookin ja Twitteriin onnistuu suoraan. Uutta panoraamakuvausta 3GS ei myöskään tue. Kartat-sovellus on uudistunut karttojensa puolesta Applen omiin ja uusi ääniohjattu navigointi ei valitettavasti toimi. Karttojen taso on laskenut huimasti, vertaa kuvia alla:Tulevaan puheluun voi nyt vastata myös suoraan tekstiviestillä vastaamatta. Sähköposti on saanut VIP-osion, josta löytyvät valittujen henkilöiden postit kootusti.

Soittoääneksi ei voi edelleenkään valita tai muokata suoraan luurista löytyvää kappaletta eikö Bluetooth tue tiedostojen lähettämistä esim. Nokialaisesta iLuuriin tai tosinpäin.

Passbook on ainakin tällä hetkellä täysin turha. Suomen App Storessa kun tarjolla on vain kolme sovellusta jotka tuota tukevat: eBillet (Tanskalainen palvelu), Lufthansa ja MLB.com At Bat joista Lufthansaa voi ehkä joskus käyttää. Käytännön sovelluksia siis odotellessa esimerkiksi TKL:ltä, HSL:ltä, VR:ltä, Finnairilta, Ryanairilta, Finnkinolta, K- ja S-ryhmiltä jne. jolloin toiminnolla voisi olla jotain käyttöäkin.

Muuten vaikuttaa varsin samalta. Akkukestosta ei pysty vielä raportoimaan, mutta lisätään tähän loppuun kun on jonkin aikaa tullut käytettyä. Yhteenvetona varsin näkymätön päivitys. Mainoksissa esitetty 200+ uudistusta on käytännössä 3GS:n omistajille laskettavissa kahden käden sormilla. Kommentoikaa jos löydätte jotain mullistavaa!

Ai niin, kannattaa käydä kurkkaamassa www.icloud.com, jossa pystyy mm. päivittämään kalenteria ja yhteystietoja selaimen avulla. Toimii!
lisää kommentti   |  permalink   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 3205 )

Harmonic mixing ja sävelkorkeuden tunnistaminen ohjelmalla 
06.06.12, 12:45 - Ohjelmat
Harmoninen miksaaminen on ollut pinnalla jo hyvän tovin ja yksi suosituimmista ohjelmista kappaleiden sävelkorkeuden analysointiin on varmasti Mixed in Key, jonka tämän hetkinen versio on 5.0. Hinta kohtuullinen 58 dollaria ja vaatii toimiakseen yhteyden verkkoon.

Löysin sattumalta ilmaisen vaihtoehdon nimeltä KeyFinder (Mac/Win). Ohjelma ei vaadi nettiyhteyttä toimiakseen ja vaikuttaa jokusen sadan biisin tunnistamisen jälkeen varsin pätevältä. Myös ohjelman kotisivuilta löytyvä pdf-vertailu on varsin lupaava.

Tunnistaa automaattisesti Seraton, Traktorin ja iTunesin -kirjastot. Lisäksi tunnistetut sävelkorkeudet voi kustomoida vastaamaan Mixed in Keyn Camelot Easymix Wheel -koodistoa (1A, 2B, jne). Vastaavuudet löytyvät kommentista.

http://ibrahimshaath.co.uk/keyfinder/
1 kommentti ( 185 views )   |  permalink   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 2.9 / 3027 )

Dropbox + 500Mb 
27.04.12, 02:31 - Ohjelmat
Dropbox on kätevä palvelu tiedostojen tallentamiseen ja niiden pitämiseen ajan tasalla useamman eri tietokoneen tai muun laitteen (iPhone, Android-puhelin, jne) välillä!

Liittymällä alla olevalla linkillä, saat normaalin 2 Gb:n lisäksi ilmaiseksi 500 Mb lisätilaa. Samalla myös allekirjoittanut saa lisätilaa tililleen. Kiitos! :)

http://db.tt/obKW9WUk
lisää kommentti   |  permalink   |  tekstiin liittyvä linkki   |   ( 3 / 3056 )


Edellinen